Parlament 2.0

A l’entrada del blog de l’Edunomia que us he enllaçat hi ha un podcast molt interessant i esperançador del President del Parlament de Catalunya, Ernest Benach. Sempre tant encertat aquest home. Des de sempre he pensat que un dels homes que millor em cau i que em fa creure que potser ens fa tirar endavant dins del marc polític és aquest. Disposat a progressar, a canviar de cares al futur –paraules que pel que es veu fan pànic a la majoria de polítics si no hi ha beneficis econòmics immediats pel mig- , en resum: posar-nos al dia.

Ens comenta un progrés que a hores d’ara no és gran cosa, però és equivalent a la famosa frase: “un pequeño paso para el hombre, un gran paso para la humanidad”, en versió catalana. Ens presenta la web del parlament on hi ha zones interactives (zones de queixa, qüestions i debat, entre d’altres) per tal de fer arribar als ciutadans el progrés de la feina que es fa al Parlament. És un intent d’informar a la població, que feia falta -.

Però el més important, crec, no és el que s’ha fet literalment al web, sinó que és la idea, la intenció que s’ha promogut i s’ha dut a terme. Hi ha una certa comprensió des de les cotes “altres”, per anomenar-les d’alguna manera, i es comença a incorporar tota la tecnologia moderna –que ja s’ha introduït des de fa bastant a la nostra societat i en moltíssims àmbits- als òrgans vitals d’un estat.

Espero que sigui el primer pas dels que vindran i que des d’aquest punt es pugui progressar cap a un nou sistema on les relacions poble-polítics siguin més… millor dit, menys complicades.

L’enhorabona!

~ per umuktu a 23/03/2009.

Deixa un comentari